Wij kiezen voor een leefbare toekomst en dus voor duurzame interieurbouw. Benieuwd hoe wij dit doen?

Duurzame materialen

Zo werken wij uitsluitend met duurzaam geproduceerde materialen en doen we er zelf alles aan om deze materialen zo duurzaam mogelijk te verwerken. 

Duurzame verwerking

Een moderne productielocatie, geavanceerde machines en computerprogramma’s helpen ons hierbij zo efficiënt mogelijk de materialen te verwerken met zo min restafval. Onder andere zonnepanelen en LED-verlichting zorgen hierbij voor verantwoord energieverbruik.

Laat u in inspireren en adviseren
tijdens een persoonlijk gesprek bij u op locatie
Circulariteit

Ons uitgangspunt bij het ontwerp en realiseren van nieuwe meubels is het cradle-to-cradle principe. Tijdens het gehele productieproces houden we dan ook rekening met de mogelijkheid van recycling van de door ons gemaakte meubels. In de basis betekent dit dat elke grondstof en elk materiaal dat voor een meubel wordt gebruikt ook weer moet kunnen worden hergebruikt. We gaan echter verder, volgens het cradle-to-cradle principe mogen gebruikte grondstoffen geen waarde verliezen bij hergebruik.

Door het gebruik van uitsluitend duurzaam geproduceerde materialen en het gebruik van achteraf demontabele materiaalverbindingen proberen wij ons steentje bij te dragen aan een beter milieu. Wij geloven in hoogwaardige toepassingen.

Afvalverwerking

Echter waar gehakt wordt vallen spaanders, helaas. We scheiden ons afval echter zo zorgvuldig mogelijk. De door ons geselecteerde afvalverwerker garandeert ons een duurzame verwerking, waarbij zoveel mogelijk grondstoffen worden hergebruikt. Dat bespaart niet alleen nieuwe grondstoffen, maar ook energie en is derhalve minder belastend voor het milieu.

Maatschappelijk verantwoord

Wij geloven in de toekomst van de Nederlandse Meubelindustrie. In samenwerking met het Expertisecentrum Meubel (ECM) en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) leiden we nieuwe leerlingen op. Daarnaast bieden we kansen aan mensen met een afstand op de arbeidsmarkt.

Daarnaast werken wij enkel met gekwalificeerde mensen en volgen voor ons personeel de Nederlandse CAO van de meubelindustrie. Wij noemen dat met trots ‘Made in Holland’.

Vragen omtrent duurzame interieurbouw?

Het kan natuurlijk altijd beter. Heeft u verbeterpunten of vragen voor ons omtrent duurzame interieurbouw. Laat het ons weten en neem contact met ons op.