Stappenplan, zo werken wij

Interieurbouwers dat zijn we, in hart en nieren, met passie voor ons vak en een enorme hoeveelheid ervaring. Bij ons geen snelle verkooppraatjes, we nemen uw aanvraag, klein of groot, serieus.

Samen ontwikkelen we een uniek interieur, op basis van uw wensen en behoeften. Desgewenst in samenspraak met een interieurarchitect. We bespreken graag de laatste trends, maar kijken ook naar gebruiksgemak, routing, voorschriften en natuurlijk het design. Nieuwe materialen en toepassingen, wij kunnen u er alles over vertellen en vrijblijvend in adviseren. Alle vragen die u heeft worden beantwoord. 

Heeft u reeds een ontwerp dan nemen we dit uitvoerig door, eventuele vragen en/of opmerkingen zetten we direct schriftelijk op papier.

Offerte
Interieurbouwers dat zijn we, in hart en nieren, met passie voor ons vak en een enorme hoeveelheid ervaring. Bij ons geen snelle verkooppraatjes, we nemen uw aanvraag, klein of groot, serieus. U ontvangt van ons, vrijblijvend, een compleet uitgewerkte offerte. Deze is prijsvast, compleet inclusief transport, montage en bezemschoon opleveren. Zonder verrassingen achteraf.

Wijzingen
Kleurkeuzes, materialen, handgrepen en/of andere details. Tot aan het moment dat u akkoord geeft op de werktekeningen, kunnen we zonder meer wijzigingen doorvoeren. Indien deze wijzigingen van invloed zijn op de reeds overeengekomen prijs, dan ontvangt u hierover altijd vooraf bericht. Het eventuele meer- en/of minderwerk wordt op de laatste factuur verrekend.

Overeenkomst
Conform de voorwaarden van de Koninklijke CBM – de branchevereniging voor interieurbouw en meubelmakers ontvangt u van ons een heldere en duidelijke samenvatting van de gemaakte afspraken.

Planning
Aan de hand van de door u gewenste opleverdatum, maken wij op basis van ervaring een reële tijdsplanning. Rekening houdend met bezetting, levertijden, werktijden, etc.. De planning rekent terug vanaf de opleverdatum en laat duidelijk zien wanneer welke informatie/actie benodigd is. Mocht een overschrijding van de opleverdatum dreigen, dan maken wij dit direct bij u kenbaar.  


Concept werktekeningen

De concept werktekeningen vormen de basis voor de definitieve werktekening. In deze fase komen details in de afwerking aan de orde, maar wordt ook gekeken naar constructieve oplossingen en de praktische uitvoerbaarheid. De vragen die naar aanleiding van de concept werktekeningen naar voren komen kunnen van invloed zijn op de levertijd. Het is dus van belang dat u deze zo snel mogelijk beantwoord.

Inmeten
Meten is weten. Wij brengen derhalve altijd vooraf een bezoek aan de projectlocatie om de situatie in de praktijk te kunnen beoordelen. We maken maatwerk interieurs en derhalve is een exacte maatvoering de basis voor een perfect eindresultaat.

Definitieve werktekeningen
Is alle benodigde informatie beschikbaar, zijn de definitieve kleurcodes bekend en bent u akkoord met de concept werktekeningen? Op dat moment worden de concepten omgezet naar definitieve werktekeningen en kan er worden gestart met de verdere voorbereidingen voor het productieproces. Wijzigingen zijn vanaf dit moment niet zonder meer kosteloos mogelijk en kunnen daarnaast van invloed zijn op de overeengekomen opleverdatum.

Zaaglijsten
Effectiviteit en efficiëntie zijn het uitgangspunt bij het aanmaken van de zaaglijsten. Een optimale plaatindeling zorgt voor minder afval en handling, maar moet tegelijkertijd logisch passen in het productieproces. De zaaglijst vormt de basis voor het digitale zaagplan van waaruit onze geautomatiseerde machines worden aangestuurd.

Inkoop
Aan de hand van de zaaglijsten wordt het plaatmateriaal besteld bij onze leveranciers. Daarnaast wordt ook al het overige benodigde materiaal; bevestigingsmateriaal, scharnieren, grepen, etc. besteld.

Werkplaats
In onze eigen werkplaats te Dordrecht worden uw meubels door onze vakmensen met behulp van een computergestuurd machinepark zorgvuldig gefabriceerd. Maatwerk tot in detail.

Transport
Nadat uw meubels zorgvuldig zijn gecontroleerd op evt. tekortkomingen gaan deze op transport. Ook dit is een zorgvuldig karwei, dat over het algemeen door onze eigen medewerkers wordt uitgevoerd.

Na de levering, vindt de montage bij u op locatie plaats. Eindelijk krijgt u zicht op het eindresultaat. De meubels worden door onze allround meubelmakers, conform tekening, bij u geïnstalleerd. Heeft u een vraag? Spreek één van onze medewerkers aan, gewoon in het Nederlands, zij geven u graag antwoord.

Vooroplevering
Na controle door onze eigen medewerkers, vindt de vooroplevering plaats. Samen met u lopen wij de geleverde meubels stuk voor stuk na. Hierbij worden de door ons opgemerkte punten samen met uw eigen opmerkingen verwerkt in een overzichtelijke lijst met opleverpunten.

Oplevering
De opleverpunten worden puntsgewijs in overleg met u afgehandeld. Pas wanneer u aangeeft 100% tevreden te zijn is het project voor ons gereed en wordt het opgeleverd. Heeft u onverhoopt later nog een puntje van aandacht, dan horen wij dit graag zodat we ook dit samen kunnen oplossen.

Na oplevering krijgt u van ons 5 jaar garantie, waarvan het eerste jaar zelfs onze unieke all inclusive garantie. Heeft u in het eerste jaar onverhoopt een ongelukje, dan wordt dit tot een maximum van € 500,- kosteloos door ons hersteld. Op elektrische apparatuur geldt uiteraard de standaard fabrieksgarantie.

Wij beschikken over een eigen servicedienst onderweg, zodat u ook na oplevering verzekerd bent van snelle service bij u op locatie.

Klanten geven ons een 8,7
4.4/5
Persoonlijk advies
Nieuwe ideeën
Goede begeleiding
Duidelijke afspraken
Unieke meubels
5 jaar garantie
Begrippenlijst

We zijn vakidioten en gebruiken soms vaktermen waarmee u wellicht niet bekend bent, daarom deze begrippenlijst ;-). 

Achter de schermen

Maak kennis met de mensen achter de schermen, de verhalen en waarom zij het leuk vinden om uw meubels te maken.

benieuwd hoe wij kiezen voor duurzaam?
Interieuradvies nodig?
Laat u in inspireren en adviseren
tijdens een persoonlijk gesprek bij u op locatie